Ce semeni aia culegi.

Nu am totul, nici nu mi-ar trebui. Unde l-aș pune și cum l-aș apăra de hoți?
Absolut tot ce-mi trebuie este în mine: un pic de speranță, intuiție, după cum spun unii am și puțin har de a povesti, am și bucurie, și recunoștință, și drag de oameni.

Când a murit cel mai bogătan din sat, pe marginea gropii, pierdut în mulțime și strângând la piept un colac primit pomană, cel mai sărac din sat a spus așa: Ia uitați cum e viața, omul ăsta a luat un căcat și eu voi lăsa unul.

26169035_1540806222673042_7386772687155138998_n

Până în măduva oaselor sunt recunoscătoare pentru tot ce mi-a dat Bunul Dumnezeu, de aceea aștept răsăritul mereu ca pe un nou dar. Ce fac cu el, asta doar eu hotărăsc. Că nu s-a pomenit să pui în șira neagră și ravănă a pămîntului bob de grîu și la vremea culesului să-ți iasă altceva. Bob de grîu ai pus, spic de grîu vei culege. Însutit și înmiit, drept răsplată faptei tale.

Dacă pierd darul vieții la păcănelele timpului, nu are Dumnezeu nici o vină. Și dacă mor că nu m-am asigurat când am trecut strada, să nu întrebe mama strigând spre cer cu furie: De ce Doamne, de ce?

Dumnezeu nu are nicio vină. El ne oferă totul. Ce facem cu totul ăsta, este doar treaba noastră. Se numește Liberul-arbitru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: