Într-o zi o să mă vindec de lume

Într-o zi o să mă fac mare și n-o să-mi mai pese. Odată cu zorii se va trezi și inima mea din uitarea de sine. De zeci de ani trăiesc prin alții și pentru alții pun pe tavă timpul meu.  Te trezești că se înserează și tu încă faci ceva pentru alții. E frumos să faci asta, ba chiar e creștinește, dar cu anii devii un mic robot ticăitor. Ești acolo, atunci pentru că așa trebuie. Nici Dumnezeu în bunătatea Lui cea mare nu se bucură pentru asta.

Rupe și ție din pîinea caldă a vieții. Ce zice lumea nu e treaba ta, e treaba lumii. Cînd nu mai poți, recunoaște că nu mai poți. Nu aduna în tine toată frustrarea și durerea. Nu mai zîmbi forțat ca arlechinii, de gura lumii. Dă-l pe pustii pe ”trebuie să…” Zi-le drept în față celor dragi: De astăzi faceți și voi ceva pentru mine!

”Ce?”, te vor întreba fățarnic-grijuliu știind bine că tu nu ceri niciodată nimic.

Suflați-vă singuri în borș!” Vor înghiți în sec.

time-hibernation-by-natalia-drepina-gothess

Foto: Time hibernation, Natalia Drepina

Într-o zi n-o să mai am tălpile arse de lume, într-o zi o să am inima plină de ceea ce sunt. De dragul celorlalți îmi va fi în primul rînd drag de mine. Ceea ce-mi doresc nu va mai suferi amînare cu anii pînă cînd uitarea se va așterne ca praful.

Într-o zi n-o să mă mai doară minciunile nimănui și nici promisiunile deșarte și nu!, ziua a ceea nu va fi ziua cînd voi avea mîinile pe piept. Voi fi mai vie ca oricînd, atunci cînd n-o să mă mai doară cei care nu mă iubesc.

Am auzit de cînd eram copil „Capul plecat sabia nu-l taie” și am crescut cu acest handicap sufletesc. Da, în lume și nu în pustie, asta nu este smerenie, ci handicap sufletesc. Nu m-a lăsat inima „să pun piciorul în prag” vreodată, deși mintea m-ar fi dus.

740full

Foto: Natalia Drepina

Într-o zi n-o să mai iubesc toți fluturii pentru că unii sunt de molie. O să mă învăț minte să deosebesc neghina de secară și o să-i aleg frumos deoparte. Mai bine ascult în liniștea serii pe Buika. Desculță ea, desculță eu.

Nu mai vreau să fiu pe placul tuturor cu prețul timpului meu. Vreau și eu să văd cine este dispus să-mi dea din timpul său în afară de banalul și preapuțin omenescul ”Ce faci?”

Vreau vorbe puține și bune. Nu mai țin cont de păreri. Cînd vreau să-mi fie liniște, îmi voi face pace în inimă. Nu sunt datoare cu nimic nimănui, așa cum nimeni nu-mi este dator cu nimic.

Nu știu cît timp mi-a rămas, sper că doar jumătate s-a scurs, dar nu aduce anul ce aduce ceasul și mîine nu e promis nimănui. Poate mai am timp, dar nu mai am răbdare. La jumătatea vieții trezvia sufletească își cere tainul. Nu vreau să plec fără să i-l dau. Îl merită cu vîrf și îndesat.

Cer Bunului Dumnezeu o inimă-putere: a mea.

Într-o bună zi o să învăț că nu toți oamenii sunt de pus pe rană. Unii dor atît de mult încît te ustură toată ființa. Sare pe rană și niciodată străinii nu dor așa…

 

 

 

 

21 de gânduri despre „Într-o zi o să mă vindec de lume”

 1. Bucurie de om ! Ce n-as da, sa putem strange lume la o claca, langa cuptorul cald mirosind a paine proaspata, langa razboiul de tesut cu suveicile gata sa treaca printre firele de urzeala iar tu Luminita draga sa ne mângâi sufletele cu vorbele tale mestesugite, sa ne canti cu sufletul tau curat ,care trece mult inaintea ochilor albastri ca cerul.
  Ce n-as da , sa ne dea Domnul linistea pe care o simteam atunci , langa bunicile simple, curate ,care ne trezeau dimineata si ne imbiau cu „chiroaste” calde unse cu magiun de pruna , cu lapte proaspat fiert in ceaun pe soba de vara, dreasa cu lut si varuita cu var alb amestecat cu „sineala” !
  Ce n-as da Luminita draga, sa poti macar zugravi o astfel de scena, iar noi s-o privim cu inima , pana om ajunge sa simtim ca suntem acolo !

  Apreciat de 3 persoane

   1. Doamne, suflete, ma cunosti?! Imi stii viata, mi-ai trait cumva durerea, ai simtit gustul meu amar pe pleoape? Iar am plans! De drag de tine, de dor de mine! Foarte greu ma gasesc! Mulțumesc!

    Apreciat de 1 persoană

 2. Bună dimineața Draga mea ,
  Cuvintele vă sunt precum “Tatăl nostru” pentru mine și știu că aveți dreptate dar mereu îmi propun să fac ceva și pentru mine ,respect o zi două -trei și apoi iarăși fac totul pentru cei dragi sufletului meu și pentru mine rămân doar “gândurile”!
  Uneori mă gândesc poate așa vrea DUMNEZEU să fim lângă cei dragi ca să-i ajutăm ,să le facem Lor viața frumoasă și noi să trăim prin ei!
  Vă îmbrățișez cu mare drag și mult respect și vă iubesc din suflet!
  Zile Binecuvântate pline de iubire și sănătate!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Mulțumesc….. Atât de frumoasă este limba noastră moldoveneasca și dumneavoastră o folosiți ca nimeni altul. Scrierile dumneavoastră nu ar suna atât de frumos într-un alt dialect. Sa va dea Dumnezeu sănătate sa puteți sa scrieți și sa să ne ungeți suflele. Mulțumesc…

  Apreciat de 1 persoană

  1. Intradevar,minunate sfaturi greu de facut.fiid mama bunica nu poti.oricat de mult ai vrea,ei sunt prioritari si atunci cand pot da fac pt.ei,eu nu mai contez.ganduru bune,fapte minunate.

   Apreciat de 1 persoană

 4. “Capul aplecat sabia nu-l taie dar nici soarele nu-l vede,,
  Așa este proverbul complet…dar da in copilărie am auzit adesea, acest proverb de la oameni care credeau că știu totul dar nu știau nici măcar un proverb întreg. Eu am fost un copil incăpătânat și mi-sa spus mereu că era cel mai mare defect al meu…am crescut mare și am descoperit că e cea mai mare calitate a mea. 😊
  Am ales să gândesc cu mintea mea și să-mi creez convingeri propri.
  P.S ești minunată, îmi place mult tot ce scrii.
  Mult succes 😘

  Apreciat de 2 persoane

 5. Minunat! Mi-ați citit in suflet. De câțiva ani am început să mă iubesc, după ce o viață am încercat să-i mulțumesc pe alții (așa fusesem setata/educată)…… și nu a fost suficient…. voiau mereu mai mult 😥
  Mulțumesc, om bun!

  Apreciat de 1 persoană

 6. „Capul plecat sabia nu-l taie, insa lantul robiei mai tare-l incovoaie!” eu asa am cunoscut acest proverb. Un articol rupt din realitatea zilelor noastre, a celor care pretuim viata doa atunci cand daruim. Va multumesc, insa nu cred ca am sa reusesc vreodata sa spun STOP!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: