Draga mamă și Bunul Dumnezeu

Cum este mama, de cele mai multe ori, o mică obligație, o matrioșcă nesfîrșită care la fiecare pas îți spune să ai grijă cu viața, un ciot de care te tot împiedici în treburile tale urgente, un fel de, „Băăi, n-am sunat-o de trei zile!”, tot așa și Bunul Dumnezeu.

20190630_173400Fotografie: arhiva personală

Stau cuminți și așteaptă băgarea ta de seamă, pe cînd tu, complimetat de oameni pentru ce faci și pentru cum ești spui că norocul, că soarta, că istețimea, că șansa, că harul, dar nu spui niciodată sau rareori vorbești de mama și de Dumnezeu.

Să nu treacă o zi, fără un telefon și-o rugăciune. Ei nu-ți cer nimic, vor doar să fii OM și să-ți fie bine între oameni.

La picioarele mamei, ale tatălui și spre grinda cerului nesfîrșit, să trimiți mereu un „Mulțumesc!”. Ei au zămislit facerea ta și tu te-ai risipit în lume ca iedera.

Du-te, răsai, trăiește, dar dă-le un semn că nu i-ai uitat. Mărturisește-ți rădăcinile și recunoaște de unde ți-ai luat seva ca să te faci mare.

4 gânduri despre „Draga mamă și Bunul Dumnezeu”

 1. Să fim buni cu cei ce ne-au “zămislit” și să contiunăm “povestea vieții “ cu”Au trăit Fericiți până la adânci Bătrânețe”!
  DUMNEZEU să vă Binecuvânteze că aveți mare Har la scris și povestit!
  Sus să avem inimile!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Să fim buni cu cei ce ne-au “zămislit” și să Continuăm “povestea vieții” cu “Au trăit Fericiți până la adânci Bătrânețe “ DUMNEZEU să vă Binecuvânteze că aveți mare Har la scris și povestit! Sus să avem inimile!

   Trimis de pe iPhone‑ul meu

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s