Ne punem timpul amanet la bancă

Cum ar fi, oare cum ar fi, ca de mîine soarele să răsară doar pentru cei buni? Cum au făcut oamenii cu oamenii, așa să facă și Dumnezeu cu oamenii, oare cum ar fi?
Ne-am împărțit pe religii și ne hulim ca proștii. Egoiști tembeli tragem de Dumnezeu ca de o păpușă din cîrpe: Ba al meu e mai bun! 
L-am poleit în aur prin muzee, în loc să-l poleim în bunătate prin inima noastră. L-am ferecat prin dulapuri întunecoase, în loc să-L mărturisim la tot pasul. Asta nu e iubire.

poză 4

Imagine: Un răsărit, cîndva.

Diavolul sălășluiește prin oameni. Descreierați cu spume la gură aruncă în aer oameni zbierînd „Allahu Akbar!” Un alt debil mintal a vrut să extermine o rasă ca să facă alta cu ochii albaștri. Comuniștii au vrut să scoată din lume credința neștiind că mai mult îi vor da aripi. Cînd vom vedea nume de martiri în calendar?

Soarele răsare pentru toată ființa. În timpul ăsta spurcăm cerul și pămîntul. Ne credem nemuritori, vrem averi fără să prețuim timpul. Ni-l punem amanet la bancă pentru o casă, pentru o mașină ori alte nimicuri ce se vor nărui în urma noastră. Apoi, ani de zile, zeci de ani, plătim nefericiți rate lunare.
Ne piere bucuria de a trăi, ne piere lumina din ochi. Umblăm triști pe stradă cu privirea în asfalt gîndindu-ne ce odihnitoare ar fi moartea.
Ne îmbolnăvim apoi și cerșim pe la duhovnici zile. Mai avem și nesimțirea să ne uităm spre cer cu reproș: De ce, Doamne, de ce eu?

Ca un ecou trimis din hăurile Universului ar trebui să vină un răspuns: De ce nu? De ce nu? De ce nu? Eu nu v-am dat așa, voi ați devenit. Voi ați ales.

10 gânduri despre „Ne punem timpul amanet la bancă”

  1. Cand o sa mergem „acolo sus” , mi-as dori sa ne încânti cu frumosul sufletului tau , fără frământări inutile, intrebari fără răspuns, zbateri zadarnice. Sa fim noi, rai sau buni, fiecare cu bagajul pe care-l adună în viata, și tu, pictorul de gânduri! Stii ca abia „acolo” , va începe viata ce ti-a fost hărăzită, înger trimis vremelnic printre oameni ! ?

   Apreciat de 1 persoană

   1. Nu știu, nu știu nimic, Doinița. După mine, oamenii buni sunt toți îngeri pe pămînt. Bun însemnîns cel puțin să nu faci rău nimănui. Să ne ajute Bunul Dumnezeu pe fiecare!

    Apreciază

 1. Bucurie, speranță, încredere!
  Mulțumim Luminița! Cât timp mai exista oameni ca tine, mai existam și noi care gândim la fel.
  Speranța că vom trece împreună prin tunelul timpului, ieșind la lumina din capătul tunelului, trecând împreună în veșnicie(nemurire)!
  Încă o dată mulțumesc!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s