Prostului să nu i te plîngi vreodată

Prostului să nu i te plângi vreodată. Lasă-ți nespuse vorbele și neplânse lacrimile, în fața prostului.

Prostul abia așteaptă să te scoată în prăjină. Prostul-răutăcios are nas de rechin și colți de hienă. Va veni instinctiv la sânge și își va băga colții. Nu că i-ar ține de foame, doar așa, de sánchi.

Prostului îi place să râdă. Îl auzi cum grohăie de departe. Nu contează de ce, important e să râdă. El ascultă ce spun alții, apoi e mereu Gică-contra.

Din proprie inițiativă, prostul nu are nimic de spus. Coatele lui se reazemă mereu pe bunătatea cuiva. Prostul nu face umbră pământului degeaba, el are un scop: să te sape.

Prostul nu obosește niciodată.15492070_1180383382048663_2690228690929499361_n

Prostul autentic va spune despre tine vrute și nevrute, asta în timp ce se scobește în nas și își bagă mucul în gură.

Am observat că proștii nu plîng. E drept, le curge din ochi o umoare apoasă cînd dau cu capul de pragul de sus, dar asta este reacția creierului la durere, nu părerea de rău a prostului că nu a fost atent. Alea nu sunt lacrimi, lacrimile vin din niște simțăminte și prostul este străin de ele.

Cînd vorbește la telefon prostul o face tare. Da, dom’le, trebuie să audă lumea micile lui curvăsăreli și rîde tîmp căutînd circular cu ochii aprobarea celorlalți.

Prostul nu va trece neobservat, fii sigur. Va lăsa în urma lui o amintire. Posibil o dungă fină scrijelită cu smocul de chei pe mașina ta proaspăt vopsită. Pe prost îl roade pizma, succesul tău nu va rămîne netaxat de prezența prostului din preajmă, mai ales dacă prostul e neam cu tine. Succesul tău îl va arde la lingurică.

În timpul unei discuții, prostul vrea să aibă monopolul pentru că lui nu-i pasă. Dacă apuci să spui două-trei cuvinte e mare lucru. Singura soluție în cazul acesta este să te ridici și să pleci, altfel riști să-i dau cu ceva peste ochii ăia proști.

Chiar dacă este în public, prostul mănîncă clămpănind ca haplea. Pentru el este normal să știe lumea cîte înghițituri bagă la mațe, doar e important, ce naiba.

Dacă te apuci să zici o poantă, prostul nu te va lăsa să o termini. Va rîde fornăit și va spune că o știa și el, doar că era cu Bulă.

Dacă bagi prostul în seamă, te-ai ars. Pe nervii tăi vei avea de suportat consecințele acestui fapt. Vei simți cum te învăluie cu argumente tîmpite și te trage parcă într-un labirint din care nu mai știi să ieși. Rămîi perplex la cît de prost poate să fie, timp în care el deja începe să-ți roadă carotida.

Deși e prost, tot ce spui prostului va fi folosit, la momentul oportun, împotriva ta. Pentru că prostul nu pierde nicio oportunitate ca să te sape. Vei fi uimit de această ”abilitate” a lui.

Prostia nu e o boală, este o stare de fapt. Nu încerca să dregi busuiocul cu prostul. Las-o așa cum a picat, dă-te ușurel înapoi, ocolește cât poți și dispari.

Ooo, nu, prostul nu e sărac cu duhul. Sărac cu duhul e omul smerit care, dacă-i dai o palmă, nu va căuta să ți-o întoarcă. Va înțelege că ești rău și prost, te va lăsa în pace ba chiar se va ruga pentru iertarea ta.

Ferească Sfântul de combinația prost-nesimțit. Ăsta va căuta nod în papură oricum. Nu contează ce argumente ai, el te combate neobosit. Instinctul îți va spune când e pe aproape. Ascultă-ți instinctul și fugi ca dracul de tămâie.

Prostul-fudul merge țanțoș pe stradă, nimeni nu mai este ca el, deși are mînecile cămășii mult mai lungi decît cele de la sacou. El este Știe-tot și Sfarmă-piatră, bibliotecă ambulantă și buldozer. Ai grijă.

Pentru o viață tihnită, recomand cu căldură evitarea pe cale diplomatică a proștilor.

4 gânduri despre „Prostului să nu i te plîngi vreodată”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: