Frumoaso și buno, la tine m-am gîndit.

Mamelor, soțiilor, așa-i că vă topiți de dragul lor? Cum veniți voi de la muncă și, la fel ca albinuțele, faceți totul pentru toți: călcat, spălat, împerecheat șosete, aspirat, gătit. Tot, tot, tot, absolut. Să nu rămînă ceva pe mîine, pentru că, nu-i așa, „Nu lăsa pe mîine ce poți face azi”. Nici bolnavă la pat, nu te lasă inima. Ca suricatele vin și te verifică, doar-doar mergi să faci niște clătite.

Nu-i așa că ați avut momente de deja-vu? Mama mă-sii, asta am mai făcut și intr-o viață anterioară! Îți vine să arunci oalele pe geam într-un moment de luciditate și ‘ți dai seama  că soarta ta e pecetluită.

23915528_1501015889985409_7638016904462700876_n

Ăștia, iubirile tale și luminile ochilor tăi, vor mînca zi de zi, ba mai fac și mofturi fără să realizeze ce eforturi faci ca să le fie bine și cald.

Bine zicea Adrian Păunescu în Cîntec femeiesc:

Așa e mama și a fost bunica,

Așa suntem: femei lîngă femei.

Părem nimic și nu ‘nsemnăm nimica,

Doar niște ”ele” ce-i slujesc pe ”ei”.

 

 

Ar fi cazul să te oprești olecuță, frumoaso! Iubirile tale și luminile ochilor tăi, profită de bunătatea ta la greu. Nu din neștiință șed ei tolăniți pe canapea în timp ce tu te dai de ceasul morții că, iaca, trece pauza de prînzișor (care?, că tu nici n-ai apucat să mănînci) și tre’ s-o tai îndărăt la muncă. Nu, nu din neștiință ci din nepăsare. La un moment dat ți se va reproșa că tu ești de vină, tu i-ai învățat așa…
Nu te amăgi, anii trec și îți vei da seama: nimeni, dar nimeni nu se zvîrle pentru tine decît dinapoia trenului și dinaintea cozonacului.

Știu că e drăguț pupicul ăla dintre uși, ei cu asta te vor manipula. Sunt „ai tăi”, dar tu a cui?
Ai o inimă cît China, frumoaso și buno, dar tu, tu la tine cînd te gîndești?

5 gânduri despre „Frumoaso și buno, la tine m-am gîndit.”

  1. Nu stiu daca te-ai gandit la copii, sau la soti…dar merge pentru amandoua. Merge si daca iti lasi munca, si te dedici educatiei lor (copiilor)…iar apoi te intreaba (la anii de teenager…) fata ta scumpa si draga, dar tu ce talent ai? Doar sa ne duci pe noi din loc in loc…Altceva? nu, nimic, nici unul….eu te-am invatat asa…nu e vina ta.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Doresc tuturor femeilor din acest secol in care acest fel de gandire (speram ca) s-a schimbat , sa aibe curajul sa porneasca la drum in viata cu un barbat care sa nu le faca niciodata sa se simta ca in aceasta frumoasa scriere. Si acele familii isi vor creste si copiii fara sa lentreava pein minte ca parintii sau mai ales mama este sluga in casa. Exista acesti barbati ! Eu am unul -care se ocupa de toata curatenia in casa si toate rufele si pt care nu am calcat o camasa in viata mea! Si fetita mea stie ca eu fac papa f bun si tati curatenie f bine . Si asa va creste ! Ar fi un cliseu sa Zic : go-go-girl power! Nu e vb despre asta . Este vb despre cum idea de a fi parte dintr-un cuplu sanatos si trainic si implinit ar fi frumos ca totul sa fie “in echipa” . Asta trebuie sa invete odraslele secolului acesta

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: