Femeile trecute de 45 cam știu cum stă treaba cu viața

Ador femeile trecute de 45. Alea durdulii și rumene în obraji ce beau bere nefiltrată direct din sticlă, mame și soții impecabile ce mai trec cu vederea câte o minciună spusă de soț la ceas de seară ieșit ”cu băieții” la o bere.

Femeile astea au inima ca pâinea caldă și, după ani de plâns în pumni, au înțeles că cel mai bine este să ți se fâlfâie de proști. Da, exact: îi vezi, îi ai prin preajmă dar nu-i mai bagi în seamă și le spui scurt ”Hai sictir!”

Femeile acestea sunt complicii, nu stăpânii copiilor lor. Complici pentru că atunci când vin zburdalnicii de pe teren, transpirați și obosiți, zicându-le șoptit: Maaa, azi am luat un 6, dar să știi că mi-l îndrept că am dat deja un test și am știut…Să nu-i spui lu’ tata, vrei!?

Ele cuprind plodul și-l țin cu capul la piept preț de cîteva clipe cât să-și tragă răsuflarea, apoi îl pupă apăsat pe frunte: Hai, hai, vezi că data viitoare nu-ți mai merge!

Tot frumoasele astea, curajoase și hotărîte, nu vor nici în ruptul capului să facă cezariană la cerere.  Ele trec prin durerile facerii cu demnitate.

15825804_583646488497027_6371205598356502477_n

Femeiuștile astea duc o lume pe umerii lor. Stau nopțile și fac prăjituri pentru că a doua zi pleacă la muncă, au grijă de părinți și fac praznice bunilor și străbunilor lor. Numa ce le vezi cu sapa în nămezi că se duc să facă mormântul că acuș-acuș e Paștele și au năpădit buruienile.

Femeile astea au atîta înțelepciune și umor încât pricep că e bun și diamantul cu care bărbații lor tăiau sticla, iar despre curul generos de Șachiră cuminte nu mai cred că e urât deoarece, uite!, au văzut la Știri mondene cum altele își fac implat să-l aibă și tot le cade câte o bucă neuniform.

Frumoasele astea mănâncă și jumări cu ceapă fără frică. Dacă le miroase gura se spală pe dinți și pleacă mai departe. Ele nu știu ce e aia să fii vegană. Se duc și înșfacă găina din poiată, îi pune capul pe trunchi și harști! cu toporul. Nu au timp de fițe ori de alte marafeturi. Iaca vin flămânzii și nu e supa gata, la ele acasă nu se mânâncă porcării din comerț cu monoglutamat de sodiu.

Frumoasele astea nu știu poezii din alea bengoase cu rimă încrucișată, în schimb, fredonează cât e ziulica de lungă prin bătătură ”De ce mamă, de ce tată?” ori Maria Lătărețu ”Mai ții minte măi, dragă Mărie”.

Femeile trecute de 45 cam știu cum stă treaba cu viața, pentru bibelouri există vitrine cu geam securizat.

2 gânduri despre „Femeile trecute de 45 cam știu cum stă treaba cu viața”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: