Nu ai nevoie de oameni ca să exiști, dar ai nevoie de ei ca să te bucuri

Fiecare om are câte o nefericire: unii n-au bani, altora nu le mai trăiesc părinții, alții n-au casă, unii n-au copii, alții n-au frați și surori, unora li se pare că-s urâți, altora că-s prea scunzi.
Ferească Dumnezeu de omul care nu se are pe sine și caută în alții rostul existenței sale. E ca și cum ai dormi ani de zile flămînd cu un lingou de aur sub pernă. Ani în care ai făcut foamea și setea, dar căutai mereu în afara casei tale o soluție.

Dacă dereticai și tu puțin, dacă scotoceai printre ale tale, ce era? Mai ții minte de câte ori îți chiorăiau mațele de neiubire? Mai știi gustul aproape sărat al lacrimilor mârșave ce-și terminau rotogolirea fix în colțul gurii tale și le înghițeai fără să vrei? Mai ții minte cum răsună singurătatea într-un cap frumos și plin de gânduri?
Când găsești aurul de sub pernă știi că te-ai salvat, dar atunci ai pierdut ceva: ochii tăi nu mai pot plânge, iubire nu-ți va mai trebui, lehamitea te va obloji de oameni ca o mamă vitregă și rece.

Este exact momentul în care vei înțelege de ce ai venit pe lumea asta în curul gol: ai venit să-ți împodobești sufletul și poate n-ai găsit cu cine, ai venit să lași ceva în urmă și poate n-ai cu ce, ai venit ca să te bucuri și poate mai rău te-ai întristat.

Nu dispera, nu te gîndi că e sfîrșitul. Anii vor trece și vei privi cu blîndețe înapoi, ba poate chiar zâmbind cînd îți vei da seama că toate trec în calendar, dar în inimă toate rămîn.

păsări pe gard

Ai venit DOAR TU și tot DOAR TU ai să pleci, oricât de frumos te-or îmbrăca și îmbălsăma. Poate ai să miroși a mir, dar singur pleci, așa cum ai venit.
Fă totalul, scade cheltuielile, aruncă expiratele, declară faliment fățărniciei. Nu-ți irosi clipele atât de prețioase.
Ridică-te, ia-ți trupul tău și umblă, umblă ca și cum ai fi Regina lumii!
Soarele și Luna pentru tine au fost date, vântul ți-a fost trimis întru mângâierea părului bălai.

Nu ai nevoie de oameni ca să exiști, dar ai nevoie de ei ca să te bucuri. Dacă nu ești iubit, ia-ți mâna de pe ei și ai să vezi că nici nu-ți vor simți lipsa.
La ce bun că ești și nu te ai? Nu te pierde în detalii, inima sus!, doar moartea are ultimul cuvânt. Îngerul păzitor e cuibărit în coșul pieptului tău, respiră-l.
Să nu care-cumva să crezi că ești de neînlocuit. De aceea îți spun: Ridică-te, ia-ți trupul tău și umblă, umblă ca și cum ai fi Regina lumii!

Uite aici o melodie pe inima mea:

12 gânduri despre „Nu ai nevoie de oameni ca să exiști, dar ai nevoie de ei ca să te bucuri”

 1. Stau in cumpana si te citesc. Cumpana intre fiinta a carei lumina se stinge, tata, si fiinta a carei lumina creste, fetita mea. Nu mai stiu cum te-am gasit, dar te citesc avid. Te citesc cu toate camarutele ascunse ale inimii inchise, caci inafara de ei doi, nu mai incape nimeni…din cauza acelui subiect cu „barbatii se leapada”. Te citesc si e ca si cum m-as citi pe mine. Din cauza de tine diseara voi scrie prima fila. Pentru tata. Caci incepe morfina si eu nu pot vorbi cu el asa cum ar trebui. Nu acum. Dar vom citi impreuna, mai tarziu, aproape de nemurire, cam atunci.
  De aceea scrii tu, sa stii, ca sa dea femei ca mine peste randurile tale. Si iti multumesc.

  Apreciat de 2 persoane

  1. Îmi pare nespus de rău pentru tata și mă bucur pentru odorul tău de fetiță. Dacă simți că te ajută, scrie. Spunea Cioran: Tot ce este exprimat, este mai ușor de suportat.
   Dacă rândurile mele te-au ajutat, mai mare răsplată nu mi-ar trebui.
   Inima sus, cine se leapădă de noi, nu merită atenția și timpul nostru.

   Apreciat de 1 persoană

 2. Daca ai fi un izvor, as strabate in varful picioarelor toate dealurile si vaile prin care curgi…sa nu-ti tulbur limpezimea. Dar esti OM si cu atat mai mult, ma plec in fata cuvintelor cu care umpli…rauri de frumusete !!!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Ieri te-am descoperit doamna Luminița și până nu am citit tot ce ai scris pe blog nu m-am lăsat ; 2 dimineața m-a prins citind, plângând, sperând. M-au uns pe suflet toate poveștile cum nu m-au bucurat multi scriitori cu renume. Multă sănătate îți doresc să-ți dea bunul Dumnezeu, să poți scrie, să-ti poți aminti și să te putem citi.

  Apreciat de 1 persoană

 4. ….,,dar ai nevoie de ei ca sa te bucuri ,,……Si ca sa i bucuri . Asta faci tu ! Imi bucuri sufletul . Aveam atata nevoie de aceste simtiri . Sunt plecata de ani buni , iar singura mea legatura cu tara este calculatorul . Ma bucur ca te am descoperit . De ieri de cand am citit ,,scrisoarea ta ,, adresata lui Mark (:) ) nu contenesc sa citesc . Nu stiu cum sa spun…Fiecare cuvant scris transmite , e mare ,puternic , inseamna ceva …. Ma fac sa ….. traiesc . Multam! Chiar aveam nevoie sa simt tot ceea ce ai starnit in mine .

  Apreciat de 1 persoană

 5. Fericirea e doar împăcarea cu tine însuți. Sper sa reușesc sa-i învăț pe copiii mei lecția asta fundamentală, astfel încât sa prețuiască lucrurile cu adevărat importante. Doamne, frumoasă este viata!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: