Hai, pune-ți între aripile alea o inimă!

Cum nu sari din tren în timpul mersului, tot așa nu-ți pune aripile-n cui în timpul vieții. E dreptul tău să vrei, e dreptul tău să iei și să dai. Tu ești negustorul vieții tale, tu stabilești prețul și programul de lucru. Tu te prezinți în fața lumii cum te duce capul și cum te lasă inima.
Ieși puțin din cotloanele singurătății tale. Mereu am știut că inima face fotosinteză doar în prezența celorlalți, tot așa cum planta face în prezența luminii. Dar fotosinteza inimii se numește ascultare, se numește împărtășire și se numește mângâiere.


înger

Văd femei frumoase, deștepte și mândre. Ele se declară independente. Nu, dragile mele suflete, doar popoarele pot fi independente, la oameni se numește singurătate și asta atrofiază mușchii feței. Nu tu râs, nu tu plâns, nu tu dor, nu tu încruntare, nu tu așteptare…

Dacă ai răbdare și credință în tot ce e bun și-n tot ce e bine, până și Cerul va prinde aripi.
Nu te mai măcina, nu mai fă planuri pe termen lung. Leapădă pietroiul neputinței ce-l porți în cârcă din ziua când ai încetat să fii copil.
Știu că este greu, dar speră și zâmbește. Când nu mai poți de gratii, ridică ochii spre cer și toate lanțurile ce te strâng vor cădea neputincioase la pământ.

Viața trebuie să fie o călătorie și nu o goană disperată. N-am știut asta la 20 de ani, dar acum o știu: Viața se trăiește cu clipa.
Încă sunt, încă pot. Am timp să fac tot ce vreau. Bucură-te AZI, lasă deoparte aroganța că mâine iți este garantat.

Zilele trecute, după mulți, mulți ani, să tot fie vreo 30, am mers cu mama de mână pe stradă. Acum, eu sunt mai înaltă și ea merge greu.

Trăiește azi ca și cum ar fi ultima zi din viața ta.
Dacă iubești, spune.
Dacă urăști, iartă.
Nu lua cu tine gunoaie pentru ziua de mâine că se vor aduna din-ce-în-ce mai multe și îți va fi tot mai greu.

Hai, pune-ți între aripile alea o inimă! Nu mâine, AZI. Mâine nu e promis nimănui. Nici măcar înserarea lui azi nu ne este garantată.

Fii sprijinul și mângâierea cuiva. Asta va conta mai mult decât tot aurul din lume.
Nu fi doar un CNP cu 1 sau 2 la început. Dă viață, vieții tale, cu duh. Înnobilează-ți-o cu perle ca empatia, grija, dorul, vorba bună și fă-ți din ele șirag de zile. Când vei pleca pentru totdeauna, acolo unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, perlele astea îți vor fi trepte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: