O hoață penală

Dintre toate nevoile omului, cea mai mistuitoare e aceea de a fi iubit. Da, de mic copil cauţi braţele mamei să te aline. Ţin minte cum îmi cuprindea mama obrajii şi mă pupa pe frunte zicându-mi ”Lumi”, ţin minte cum tata zumzăia pe lângă mine când aveam febră şi frisoane spunându-mi ”Tim” şi cum bunica îmi punea mâncarea dinainte strigându-mă ”Lucuţă”.

fereastră-cafea

Pe la 18 ani credeam că ştiu cum stă treaba cu lumea, cu iubirea şi cu fericirile. Acuma ştiu că nu ştiam nimic.

Uneori, dragostea e o hoaţă penală. Vine, pâş-pâş, se cuibăreşte printre atrii şi are rădăcină pivotantă. Mare grijă cu ea, asta umblă cu ocaua mică de cele mai multe ori. Rar, foarte rar au fost semnalate cazuri de corectitudine la cântar. Alea sunt excepţii care confirmă regula.

Alteori, dragostea e specialistă în implozii. Nu poate ieşi să fie împărtăşită şi crapă în tine spărgându-ţi timpanele, făcându-le flenduri.

Fetele credule, dulci, cred în dragostea până la moarte. Până la moartea cui, nu se ştie. Ele se gătesc pe înserat, îşi pun flori de muşeţel în păr, o gutuie la fereastră şi aşteaptă să le coacă Luna. Luna face ce poate mai bine, inclusiv oglindire în lac, dar şugubăţul de Luceafăr… ah, şugubăţul de Luceafăr le fură fetelor gutuia şi o mănâncă dintr-o suflare. Spre dimineaţă îşi face şi un ceai de muşeţel şi-l bea fierbinte şi pe îndelete.

De exemplu, dragostea mea a fost o picătură chinezească. Am căpătat-o acum 21 de ani. Asta aud întruna: pic, pic, pic, pic, pic. Din creştetul capului şi-a făcut albie în jos şiroind pe piciorul drept. Da, este posibil ca o picătură să-şi facă albie. E una pe secundă, 60 pe minut, 3600 de picături pe oră. La picioarele mele e un ocean, de nu m-aş îneca. La naiba, nici să înot n-am învăţat în anii ăştia. Cum să înoţi când ai o albie pe tine?

Unii, mai norocoşi, când întâlnesc dragoste, înfloresc. Le ies fluturi din stomac şi scântei pe ochi. Alţii se fac scrum, ei au întâlnit dragostea arzătoare. Se chircesc la pământ că-i arde prea tare flacăra. Degeaba se chircesc, focul e în ei şi ard mocnit, fără fum doar cu miros de zahăr ars.

 

 

 

2 gânduri despre „O hoață penală”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: